Novinky
28.03.2023
BALÍKOVNA
Nově u nás můžete podat a vyzvednout balíček v BALÍKOVNĚ. Luci dětský svět
Dašická 146, Chrudim. Budova B - vchod ze dvora.
číst celé
18.01.2023
Vloženo nové zboží do eshopu
NOVINKY
Vloženo nové zboží do eshopu. Nakoukněte do alba NOVINKY. Příjemné nakupování. …
číst celé
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
fotogalerie výrobků
- Úvod
- Oříšky, bonbóny , mlsání
- Rozinky 500 g
Rozinky 500 g
- Novinka
- Akce
- TOP produkt

- Kompletní specifikace
- Rozinky 500 gSkladem 3 ks72 Kč
Kompletní specifikace
Rozinky jumbo naturál, kvalita výběr AA jsou vhodné do kašiček, vloček nebo i jen tak na zobání. Rozinky mají vysoký obsah železa, draslíku a rostlinné vlákniny.
Složení: rozinky, slunečnicový olej
Výrobek může obsahovat pecky, stopy arašídů, jiných ořechů, lepku, oxidu siřičitého a sezamu
Země původu: Chile (JAR)
Ve 100 g rozinek se nachází kolem 70 g sacharidů. Cukry jsou tvořeny především fruktózou a glukózou. Hroznové víno, resp. rozinky mají vůči ostatním druhům ovoce větší zastoupení glukózy, pro to je glykemický index rozinek vyšší - dosahuje průměrné hodnoty GI 65. Znamená to tedy, že hladina krevního cukru po jejich konzumaci stoupá poměrně rychle. Rozinky obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je příznivá pro zažívací soustavu a prevenci častých civilizačních onemocnění.
Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích, müsli tyčinkách. Jejich příjemné chuti se využívá při přípravě omáček, vzácně i úpravě ryb a masa. Výborné jsou rozinky ve sladkých nápojích a alkoholických likérech. Výhodné je před použitím rozinky namočit na 1-2 hodiny do vody. Nabobtnáním se naředí obsah cukrů a celkové energie. Rozinky jsou výborné alternativní přírodní sladidlo.
Proti nadměrnému vysychání rozinek je výhodné ukládat je do vzduchotěsných obalů a skladovat při nižších teplotách. Pokud jsou rozinky starší, cukry v nich obsažené krystalizují. Krystalizací se však nemění jejich nutriční hodnota. Krystalky se dají rozpustit ponořením rozinek do jakékoliv tekutiny (horká voda, mléko, alkohol, ovocná šťáva).
Zboží zařazeno v kategoriích